Hallo bezoeker!

Leuk dat je mijn site bezoekt!
Ik wil op deze site aandacht besteden aan maatschappelijke zaken in het overgangsgebied tussen milieu en duurzaamheid, natuurwetenschappelijke discipline, politiek werk en acties op deze gebieden. Ik heb hierbij voorkeur voor onderwerpen die voor Noord-Brabant van belang zijn. Elders op deze website vind je tot welke concrete lidmaatschappen en maatschappelijke functies dat leidt.
Ik verwelkom iedereen op mijn site die hier ook iets mee wil.

Daarnaast staan er ook persoonlijke accenten tussen de boodschappen.

In de artikelen op deze site kun je zien hoe ik over de dingen denk. Je kunt me ook een vraag stellen.

Om artikelen te vinden werkt de “categorie-knop” het gemakkelijkste. Dat is een  hierarchische rangschikking op (deel)onderwerp.

Bedenk dat bij elk artikel een datum staat. Na artikelen treden ontwikkelingen op. Kijk altijd even of er nog een later artikel is.

Bernard Gerard

foto_05122014_PScampagne

12 thoughts on “Hallo bezoeker!”

 1. Dag Bernard,

  Je website ziet er heel erg goed uit!!
  De site is net pas in de lucht en er staan nu al onwijs veel documenten/dossiers in!

  Ik zal er zelf ook reclame voor maken via sociale media, en mondeling.

  MVG,
  Marcel

 2. Bernard,
  De website is duidelijk, er staan veel dossiers op die gebruikt kunnen worden voor meerdere doeleinden en geschikt om anderen naar te verwijzen. Dit zullen we ook zeker doen.

  Gerard en Antje

 3. Dag Bernard,

  Wat een mooie website en wat een hoop interessante informatie! Mijn stem heb je! De combinatie van hart voor zaken als milieu, duurzaamheid, politiek en kennis van zaken op deze gebieden kom je niet vaak tegen! Ik heb reclame voor je gemaakt op Facebook en doe dit vlak voor de verkiezingen nog een keer!

  Mvg,

  Wilma Slomp

 4. Hallo Bernard,

  Je inzet heb wij leren kennen via de vergaderingen van Platvorm voor 10 geboden EHV Airport. Onze waardering daarvoor. Ook de intiatieven op deze website getoond hebben onze aandacht.
  Wij zullen je zeker steunen door 18 Mei op je te stemmen.
  Met vriendelijke groet.
  Jo en Mary

 5. Dag Bernard, complimenten voor je site. Ik kijk zo nu en dan, werkt prima. Helaas ben ik niet meer mobiel genoeg om IRL aan activiteiten mee te doen, maar zo blijf ik een beetje op de hoogte. Dank je wel daarvoor. Nu TTIP weer. 👿 Grrrrr.
  Vr gr Elma.

  1. Geen dank!

   Maak maar reclame voor onze MilDef-activiteiten en voor mijn site en de site van MilDef. Dat scheelt weer in het bezoek.

   groeten

   bgerard

 6. Hallo Bernard, ik kwam via google op jouw site terecht. Enkele blogs (glyfosaat, medicijnresten, genetische modificatie) Chapeau.

  Ik moet zeggen heel veel goede dingen gezien ik denk dat wij het op veel vlakken met elkaar eens zijn. (dit zegt een (gif spuitende 😉 boer uit de noord oost polder, tegen iemand die, begrijp ik, betrokken is bij Milieudefensie, het kan soms raar lopen) Ga zo door!

  1. Ik probeer onafhankelijk te denken en enig gevoel voor wetenschappelijke discipline te houden.
   Met name bij glyfosaat of Roundup (dat is niet hetzelfde) ben ik wel terughoudend, maar niet panisch.
   Ik denk dat de zuivere stof glyfosaat voor mensen in reëel bestaande omstandigheden nauwelijks gevaarlijk is. Wat betreft Roundup zou ik daar wat minder stellig over zijn, omdat dat een mengsel is en minstens één bestanddeel van dat mengsel niet erg goed is (een soort detergent, het staat wel ergens op deze site). Maar dat bestanddeel zou uitgefaseerd worden.
   Ik denk ook dat het ecologische effect op de bodem van glyfosaat cq Roundup een groter probleem is. Waarschijnlijk geldt dit verhaal voor heel wat meer middelen.

   Als men nu niets anders doet als tegen de ene totempaal ten strijde te trekken,en de anderen blijven staan en verder verandert er niets, dan is het afschaffen van glyfosaat waarschijnlijk een slecht idee. De alternatieven zijn giftiger.
   Als men in de richting van een maar agro-ecologische landbouw zo gaan en de rol van bestrijdingsmiddelen was die van last resort, dan zou dat mijn voorkeur hebben. Maar ik zie nog niet meteen in hoe dat zou moeten in grote hoeveelheden. Ik ben geen landbouwkundige, maar een simpele fysicus met een opleiding milieukunde aan de Open Universiteit.

   Ik vind de bestaande toestand dus niet ideaal, maar ik kan niets met al die opgeklopte emoties.

 7. Beste Bernard

  Bedankt voor deze handige site. Ik ben docente biologie en ga morgen mijn V6 leerlingen wat vertellen over stikstofdepositie en al het gedonder rond PAS. Handig om alles zo eens overzichtelijk te kunnen lezen.

  1. Graag gedaan. Mede vanwege dit soort kennisoverdracht heb ik deze site opgezet.
   Zeg er wel bij dat de situatie rond de stikstofwetgeving ook weer kan veranderen. Het is nog geen gelopen race.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.