Over de verlichting van het Eurovisie Songfestival 2015

Ook afgevraagd hoe groen de verlichting van het Eurovisie Songfestival is?

Het Eurovisie Songfestival 2015
Het Eurovisie Songfestival 2015

De verlichting is van de Italiaanse Osram-dochter Clay Paky. CEO van Osram Specialty Lightning Schwabe “We veranderen het grootste entertainmentspektakel ter wereld met onze lichtsystemen in het grootste licht-
technologische event
.” Het festival is als een groen evenement ontworpen, oa door bijna alleen met LED-lampen te werken.
Zie http://www.osram.nl/osram_bx/nl/pers/persberichten/_general_interest_press/2015/osram-verlicht-het-eurovisie-songfestival-2015-te-wenen/index.jsp .

Het podium is opgebouwd uit 1288 pilaren en heeft een breedte van 44 meter en is 14,3 meter hoog. De LED-pilaren kunnen een waaierformatie aan lichteffecten neerzetten en datzelfde geldt ook voor de vloer van het podium, dat een diameter heeft van 11 meter.

Op de achtergrond bevindt zich een andere LED-muur die een breedte heeft van 22 meter en een hoogte van 8,5 meter. Zie ook http://ledsinspire.nl/led-verlichting-ook-op-het-eurovisie-songfestival-2015/

Jammer dat er op het Internet geen verdere technische specificaties te achterhalen zijn.

One thought on “Over de verlichting van het Eurovisie Songfestival 2015”

  1. Een erg leuk artikel. Zelf heb ik ook gekeken naar het eurovision songfestival dit jaar en ik stond werkelijk waar perplex van de spectaculaire lichtshows die tegenwoordig gemaakt worden. Dit was 25 jaar geleden nog niet zo.
    Door wat onderzoek te doen, stuitte ik op ‘smart light’. Hierdoor kun je vanuit je smartphone je verlichting in huis besturen.
    Ik denk dat dit de toekomst is van verlichting. Het is LED, maar dan op een innovatieve manier.
    Mocht je benieuwd zijn wat dit is; de onderstaande website geeft erg goede informatie over smartlight. (waar ik de verlichting ook gekocht heb)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.